Krap twee jaar geleden startte een groep mensen met overgewicht aan het programma Gecombineerde Leefstijl Interventie Alkmaar. Ze zijn intensief en stapsgewijs begeleid naar een fitter bestaan en een gezonde leefstijl en hebben dinsdag hun programma afgerond. "Dit is echt een basis die ik nu heb voor de rest van m’n leven, dat kan je wel zeggen", zegt deelneemster Simone van der Bilt tevreden. En het kostte haar niets, want GLI wordt vergoed door de basis zorgverzekering.

De groep GLI'ers gingen aan de slag met hun lichaamsgewicht en hun levensstijl. Ze wilden zich fitter voelen, bijvoorbeeld om achttien holes te kunnen lopen met golf, en weer in die jurk passen, vertelt leefstijlcoach  Mèlanie Karsten. Zij begeleidde de afgelopen jaren al veel mensen. "Nu twee jaar later zie ik de eerste mensen weer uitstromen. Ik kan wel zeggen met mooie resultaten zoals meer bewustwording, meer beweging, minder bewerkte voeding eten, meer rust in het hoofd, dat soort dingen. Maar dat kunnen de deelnemers zelf beter zeggen."

Simone van der Bilt: "Het belangrijkste wat ik nu doe is dat beweging echt een deel van m’n leven is geworden. Ik sport bij Groups for Balance nu drie keer in de week, ik doe alles met de fiets in plaats van de auto en in huis neem ik veel vaker de trap. Ik vind beweging echt leuk. De leefstijlverandering is stap voor stap aangepast.

"Ik had ook wel dalen, maar niet meer van die grote dalen", vervolgt Simone. "De dipjes waren kort. En dan pakte ik het weer op. Dit is echt een basis die ik nu heb voor de rest van m’n leven, dat kan je wel zeggen. Andere aanpassingen die ik nu heb zijn meer tijd nemen voor mijn werk, ik plan bewust rust momenten in en ik neem ook de tijd om naar bed te gaan waardoor ik ook beter slaap. Mijn bloedwaardes zijn nu goed volgens m’n huisarts en daar ben ik heel blij om."

Dinsdag startte tevens alweer 31e groep. Voor wie ook interesse heeft, ga naar gli-alkmaar.nl.
Pin It
Bekeken: 1895x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/