Donderdag werden in de Alkmaarse gemeenteraad vragen aan het college gesteld over de staat van publieke gebouwen in de gemeente en de controle daarop. Dit naar aanleiding van het rapport over het AZ-stadion, waaruit bleek dat gebrek aan inspectie een cruciale rol speelde bij de instorting van het dak. Ook kwam de Grote Kerk ter sprake. De stichting die eigenaar is van de kerk wil graag benadrukken dat er zowel binnen als buiten jaarlijks inspectie is.

"De stichting tot Behoud van Monumentale Kerken in Alkmaar, hecht er aan te melden dat de Grote Kerk van Alkmaar jaarlijks, zowel aan de binnenzijde als de buitenzijde, op de staat van onderhoud wordt geïnspecteerd door de Stichting Monumentenwacht Noord-Holland", laat Jos Krieckaert van de stichting weten. Op basis van deze inspectie brengt de Monumentenwacht een rapportage uit die zo nodig leidt tot actualisering van het meerjarig onderhoudsplan dat wordt uitgevoerd."

"Mede op basis van uitgevoerde inspecties zijn ook in de afgelopen jaren grote restauraties uitgevoerd. Meest recent zijn zo in 2019 en 2020 aan de westkant van de Grote Kerk 11 grote vensters om technische redenen gerestaureerd", besluit Krieckaert.
Pin It
Bekeken: 1365x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/