Bij tientallen woningen langs de N9 komt er teveel verkeersgeluid van de ringweg. De overlast bij deze, en zo'n 1.150 andere woningen in Noord-Holland, wordt de komende jaren aangepakt door Rijkswaterstaat met het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG). Er zullen onder andere nieuwe, twee meter hoge geluidsschermen worden geplaatst langs de N9. Verder zal er tussen 2025 en 2030 stil asfalt op de N9 worden gelegd ter hoogte van Koedijk en de N504.

In de Wet Milieubeheer wordt, op uitzonderingen na, een bovengrens gehanteerd van 65 decibel aan de buitengevel van woningen. Uit grootschalig onderzoek blijkt dat langs de N9 de grens met name overschreden wordt bij 55 woningen bij de kruising met de Kennemerstraatweg. Net ten zuiden van de kruising staan 22 woningen met teveel geluid op de gevel. De betreffende woningen zijn met een rode stip gemarkeerd op de Geluidmaatregelenkaart.

Op die kaart is ook te zien dat er bij de kruising van de N9 met de Kennemerstraatweg geluidsschermen worden geplaatst aan beide zijden van de weg. Aan de Alkmaarse kant staat al een wand maar de nieuwe wordt tot 6 meter hoog. Bij woningen die dan nog bescherming behoeven wordt na-isolatie onderzocht.

Ook moeten er binnen vijf jaar hogere en langere geluidsschermen komen ten zuiden van de kruising met de Bergerweg om woningen en OSG Willem Blaeu af te schermen. Tenslotte komt er een geluidsscherm bij de kruising met de Kogendijk. De Tweede Kamer heeft voor geluidsmaatregelen van Rijkswaterstaat en ProRail in totaal 900 miljoen euro beschikbaar gesteld.
Pin It
Bekeken: 2305x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/