De Energieregio heeft meer dan 200 reacties ontvangen op de concept Regionale Energiestrategie van inwoners, bedrijven, energiecoöperaties, natuurorganisaties en betrokken overheidsorganisaties. Vanuit deelregio Alkmaar kwamen 61 zienswijzen. Alle reacties hebben geleid tot aanvullend overleg en een aantal wijzigingen in de zoekgebieden voor zonne- en windenergie, bijvoorbeeld in gemeente Bergen.

Het participatietraject is vastgelegd in de reactienota ‘Op weg naar RES 1.0’, een belangrijke stap naar een uitvoerbare en breed gesteunde energiestrategie. De nota biedt een overzicht van alle wensen, ideeën en bedenkingen, en laat zien dat volksvertegenwoordigers hebben geluisterd naar inwoners en ondernemers. Zo besloot gemeente Bergen het zoekgebied voor zonne- en windenergie aan de Hondsbossche Zeewering te verplaatsen naar het Noordhollandsch Kanaal.

De doorgevoerde aanpassingen beperken de energiewinning, maar er worden alternatieven onderzocht. Zo kwamen er 20 reacties binnen over winning en gebruik van (rest)warmte en bijna 20 over zonnepanelen en kleine windturbines op en om boerenbedrijven. Verhoging van de groengasproductie zoals op de Boekelermeer in Alkmaar wordt ook als optie genoemd. Negen reacties gingen over ideeën voor of juist protest tegen  energieopwekking langs het laatste stuk van de A9.

De komende maanden is er aanvullend, thematisch overleg voor de verdere uitwerking. Op energieregionhn.nl worden alle thematafels toegelicht. Ondertussen starten gemeenten met het concretiseren van hun van hun zoekgebieden, wederom met burgerparticipatie

Alle Regionale Energiestrategieën 1.0 moeten voor 1 juli 2021 klaar zijn.
Pin It
Bekeken: 1926x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/