Nog meer bomennieuws omtrent het Noordwest ziekenhuis in Alkmaar. Min of meer gelijk met de mededeling dat de negentien voor verhuizing geprepareerde bomen bijna allen elders in de Alkmaarderhout komen te staan, diende Stichting Red de Hout een bezwaarschift in bij de gemeente tegen de kapvergunning voor dertien andere bomen.

Noordwest heeft de kapvergunning voor dertien bomen nodig omdat het ontwerp van de parkeergarage is aangepast. Om kosten te besparen wordt deze één laag diep in plaats van drie, maar die ene laag heeft wel een groter oppervlak. Ten behoeve van het groen en ook de vleermuizenpopulatie  betwist Red de Hout de noodzaak in een bezwaarschrift. In de eerste aanvraag zou niet meegenomen zijn dat de bouwplannen grotendeels nog onduidelijk waren en volgens de stichting ontbreekt nog steeds een definitief bouwplan. "Daarom mogen we vaststellen dat de kap toentertijd grotendeels onnodig en ongerechtvaardigd was", is de opmerkelijke conclusie van voorzitter Johan Bos.

Verder wijst Bos op de veranderingen in de zorg. "Wat in de toekomst overblijft zijn compacte ziekenhuizen voor specialistische behandelingen". Daarmee duidt hij op de toename van digitale dossiers en contactmomenten, en specialistische zorg op andere locaties door het ziekenhuis en private partijen. "De tijd van het ziekenhuis als bedrijfsverzamelgebouw is grotendeels voorbij."
Pin It
Bekeken: 1531x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/