De 51-jarige Alkmaarder Adrianus K., die ervan wordt verdacht brand te hebben gesticht in de Alkmaarse ondergrondse Singelgarage, blijft voorlopig vastzitten. Ook liet de rechtbank maandag weten dat gedupeerden volgend jaar de kans krijgen om hun zegje toe doen. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. K., die zelf niet bij de tweede pro-forma zitting was, wordt ook verdacht van inbraken bij een auto, een woning en een winkel. Ook zou hij een auto hebben gestolen.

Afgelopen jaar woedde op woensdag 1 juli brand in de ondergrondse Singelgarage. De rook die vrijkwam was in de wijde omgeving te zien en de enorme hitte zorgde voor grote problemen bij de bluswerkzaamheden. De brandweer was genoodzaakt om blusrobots van andere korpsen over te laten komen. De schade was enorm en de garage zal waarschijnlijk pas komende zomer weer open kunnen.

Aanvankelijk werd gedacht aan kortsluiting bij een laadpaal, maar daarna werd melding gedaan van iemand die was weggerend, Later die dag werd K. door de politie aangehouden, omdat hij zich verdacht ophield in de omgeving. Na zijn aanhouding sloopte hij een camera- en intercomsysteem van de politie. De Alkmaarder is tijdens zijn voorarrest onderzocht door een psychiater en een psycholoog, maar tijdens de korte zitting op maandag bleek dat die rapporten nog niet zijn voltooid.

Mensen met auto's in de Singelgarage leefden tussen hoop en vrees, maar langzamerhand werd duidelijk dat de totale omvang van de schade aan de auto's meeviel. Desalniettemin zijn er tientallen gedupeerden. Het is nog niet duidelijk of er slachtoffers zijn die in de rechtbank willen spreken. Het OM doet een inventarisatie.

De inhoudelijke behandeling van de rechtszaak staat gepland op 4 maart 2021.
Pin It
Bekeken: 1430x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/