De Noordwest Ziekenhuisgroep geeft gehoor aan de oproep van zorgminister Tamara van Ark om de reguliere zorg verder af te schalen ten behoeve van het immer stijgende aantal coronapatiënten. Dat meldt het NHD. Alle operaties in Alkmaar en Den Helder die geen spoed behoeven worden uitgesteld om bedden en personeel vrij te spelen. Naar schatting worden honderden niet-urgente operaties uitgesteld.

Eerder deze maand had het NWZ de reguliere zorg al naar 75 procent van de normale capaciteit teruggebracht. Twee operatiekamers gingen voor zeker drie weken dicht, waardoor het totaal op zes van de twaalf kwam. Zo werden ook de verloven van medewerkers beschermd. De verwachting dat verder ingrijpen niet nodig was,  maar de situatie door heel het land vraagt volgens minister Van Ark om meer offers.

Wellicht was een teken aan de wand dat Noordwest Alkmaar vorige week dinsdag een coronapatiënt per helikopter moest laten overvliegen naar een ziekenhuis in Duitsland.

De (semi-)acute en oncologische zorg blijven zoveel mogelijk onaangeroerd. Operaties die binnen zes weken moeten plaatsvinden blijven ook staan, al zou het kunnen dat er geschoven wordt met de datum en de locatie. Consulten zullen deels via videogesprek of telefonisch gedaan worden. Patiënten worden tijdig ingelicht.

Een lichtpuntje is dat de lockdown zijn vruchten lijkt af te werpen. Week 51 toonde aanzienlijk lagere corona-getallen dan week 50, zowel wat betreft het aantal positieve tests als het aantal ziekenhuisopnames op IC's en verpleegafdelingen. Zie voor een overzicht rivm.nl. Zet deze trend door, dan zullen ziekenhuizen binnen de komende weken meer coronapatiënten vaarwel kunnen gaan zeggen dan dat er binnenkomen.
Pin It
Bekeken: 2169x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/