De oproep tot een demonstratie met zwaar vuurwerk in De Mare was dinsdagavond op niets uitgelopen, maar er gaan volgens het NHD ook berichten de rondte in Overdie met de oproep om Oud en Nieuw 'terug te pakken' en alle ingangen tot de wijk te barricaderen met vuurwerk, hout en rubber tegen 'De Blauw'. En in die wijk ging het vorige jaarwisseling flink mis. De Alkmaarse gemeente en politie zijn op de hoogte.

De laatste weken was er in Overdie na een aantal oproepen via sociale media sprake van zware (vuurwerk-) overlast, weet burgemeester Emile Roemer. Daarnaast had de bewonerscommissie van de Zonkantflat hem geschreven dat er al dagenlang ellende is met onder andere brandstichting en vernieling van bushokjes. Met ook de wantoestanden rond de vorige jaarwisseling en de rellen in Velsen in gedachten, achtte Roemer het noodzakelijk om dinsdag een noodbevel af te geven voor De Mare. Vandaar de grote inzet door onder andere de politie en preventief fouilleren.

De politie doet tegenover het NHD geen uitlatingen over de inzet tijdens de jaarwisseling. Wel is al bekend dat de brandweer en politie in gemengde teams zullen werken. Maar daarbij wil de burgemeester Overdie niet in een kwaad daglicht, en niet in een uitzonderingspositie zetten.

Het is te hopen dat die uitzonderingspositie niet alsnog nodig is, gezien de oproepen en de vorige jaarwisseling. Woorden als 'oorlogsgebied' en 'complete veldslag' werden toen gebruikt. Er waren vernielingen en brandjes, drie auto's en een scooter gingen in vlammen op, er werd vuurwerk naar auto's gegooid met schade tot gevolg, brandweermannen werden met vuurwerk bekogeld en ook de ME moest het ontgelden.
Pin It
Bekeken: 2289x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/