Rotaryclub Alkmaar Young Ambition heeft 6.000 Alkmaarse kookboeken verkocht. De gehele opbrengst van €75.000 euro van het Alkmaarse Kookboek wordt nog voor het einde van het jaar overgemaakt aan de horecazaken die mee hebben gedaan aan het Alkmaars Kookboek. Het doel van dit boek is om de Alkmaarse horecaondernemers in het zonnetje te zetten en te steunen in deze voor hen lastige tijd.

Ruim vijftig horecagelegenheden gaven het recept van een populair gerecht prijs. Alle recepten vormen samen het Alkmaarse Kookboek.

De Rotaryclub kon rekenen op veel enthousiasme. Zo kregen de jonge Rotarians direct veel steun vanuit het bedrijfsleven. De voorverkoop van het boek liep storm, ondanks dat het kookboek pas in september werd uitgebracht. "Er zijn al honderden boeken verkocht maar het gaat ook hard met de sponsoren die bijdragen. Het gaat eigenlijk boven verwachting en dat is supergaaf. We willen de horeca graag steunen met dit project. Ze hebben harde klappen gekregen", zei initiatiefnemer Gerben van de Poppe van de Rotaryclub in juli.

Het eerste échte exemplaar werd op 11 oktober, drie dagen voordat de horeca werd gesloten, overhandigd aan Gerard Joling in café 't Hartje. "Horeca is reuring en dat moet je hebben in een stad als Alkmaar", zei Joling destijds.

Het Alkmaarse Kookboek blijkt een groot succes. In totaal is €75.000 euro opgehaald. Kopers van het boek mochten zelf bepalen naar wie de opbrengst van hun aanschaf ging. Daarmee steunen ze direct hun favoriete Alkmaarse restaurant of café.
Bekeken: 1517x