Het voorarrest van de twee Alkmaarse tieners, die worden verdacht van een gewapende overval op de Jumbo Winkelwaard, is met twee maanden verlengd. Dit meldt het NHD. Een van de twee wordt ook verdacht van het medeplegen van een ramkraak in een Haarlemse Jumbo. De 17 en 18-jarige jongens zitten sinds 8 december vast.

Op 20 mei werd de Jumbo Winkelwaard 's avonds overvallen door twee jongemannen met integraalhelmen op, net terwijl een 19-jarige medewerkster uit Heerhugowaard en haar collega de pinautomaat aan het legen waren. Ze werden bedreigd met een vuurwapen en de collega kreeg een klap in zijn gezicht. Andere aanwezigen werden met eenzelfde dreiging op afstand gehouden. Dit alles is te zien op beelden die een andere medewerker met zijn mobieltje maakte. De overvallers gingen er met twee geldcassettes vandoor op een scooter.

Op 4 april reed een man met een gestolen bestelauto door het rolscherm van een Haarlems winkelcentrum en door de pui van de Jumbo in het pand. Dit gebeurde 's ochtends terwijl het personeel bezig was met geld voor de pinautomaat en de kassa's. Op beveiligingsbeelden lijkt de man bij het uitstappen een vuurwapen in zijn jaszak te stoppen. Een jongeman rende het winkelcentrum binnen en verloor zijn pet, waardoor zijn gezicht deels te zien. Het duo rende met wat ze aan geld konden pakken naar een gereedstaande scooter. Tijdens hun vlucht gingen ze een keer onderuit, maar ontkwamen evengoed.

Een van de jongemannen is verdachte in beide zaken. Een 51-jarige Alkmaarder is na zijn aanhouding op 24 november vrijgelaten, maar blijft verdachte omdat zijn DNA in de Haarlemse Jumbo is aangetroffen.
Bekeken: 1528x