Gemeente Alkmaar heeft op last van burgemeester Emile Roemer delen van Alkmaar-Noord en Overdie bestempeld als veiligheidsrisicogebied. De maatregel geldt sinds 12:00 uur en loopt tot morgen 12:00 uur. Dit meldt mediapartner NH Nieuws. De aanwijzing geeft de politie de mogelijkheid om preventief te fouilleren en voertuigen te controleren.

De gemeente heeft signalen ontvangen over verstoring van de openbare orde. Er is een ernstig vermoeden dat er zwaar vuurwerk zal worden afgestoken. Dit kan worden beschouwd als wapen, wanneer het naar anderen wordt gegooid. De maatregelen gelden onder andere voor de wijken Nieuw-Overdie, De Mare, 't Rak Zuid en rondom Park Rekerhout.

Recent ging er via sociale media een oproep rond om Nieuw-Overdie 'terug te pakken' en te barricaderen met vuurwerk, hout en rubber. Tegenover NH Nieuws laten jongeren weten dat illegaal vuurwerk zal worden afgestoken. De verslaggeefster werd aangeraden uit de buurt te blijven, omdat ze anders waarschijnlijk vuurwerk naar haar hoofd zou krijgen. Vorig jaar ging het goed mis in Nieuw-Overdie, met branden, vernielingen en bekogeling van brandweer, ME en een busschauffeur die een obstakel uit de weg haalde.

Jongerentrefpunt No Limit is op verzoek van de gemeente tussen 16:00 en 01:00 uur open voor hooguit 30 minderjarigen. Ze kunnen er onder andere gamen, darten en sjoelen. Er is een hapje en een drankje, de oliebollen zullen niet ontbreken. Aanmelden is wel nodig. Ook zullen jongerenwerkers en buurtbewoners op straat een oogje in het zeil houden.
Pin It
Bekeken: 1794x
https://ee.itk.ac.id/data/