De Veiligheidsregio Noord-Holland Noord is tevreden over het verloop van oud op nieuw, zo heeft voorzitter Emile Roemer laten weten. De viering is niet incidentenloos verlopen, maar dat viel ook niet te verwachten. Ook werd, ondanks het verbod, nog behoorlijk wat vuurwerk afgestoken.

In Zuid Scharwoude is een man ernstig gewond geraakt bij een steekincident waarbij ook een vuurwapen is gevonden, in Alkmaar is een oldtimer in een park achtergelaten en in brand gestoken en in Wognum is een fietstunneltje zwaar beschadigd geraakt. In Ursem raakte de sfeer wat gespannen toen jongeren zwaar vuurwerk afstaken en in Alkmaar wist de politie escalatie te voorkomen toen er pallets in brand werden gestoken. Ook in Egmond dreigde het uit de hand te lopen toen twee groepen jongeren met elkaar op de vuist wilden.

De brandweer in de regio werd geconfronteerd met 'maar' 36 branden (vorig jaar bijna 100) en de ambulancedienst werd 190 keer gealarmeerd (vorig jaar 269 keer), waarbij de meeste meldingen uit Alkmaar kwamen (38 meldingen), met Langedijk op de tweede plek (21meldingen). In Bergen (14 meldingen), Heiloo (8 meldingen) en Heerhugowaard (7 meldingen) bleef het rustiger.
Pin It
Bekeken: 2152x
https://ee.itk.ac.id/data/