Alkmaar Centraal


Op het erf van veehouderijen blijven vaak onbedoeld resten achter van mest en veevoer, die de waterkwaliteit van de sloten kan verslechteren. Daarom voert het Hoogheemraadschap elk jaar controle. Inmiddels is hiermee gestart, maar de uitvoering is extra voorzichtig vanwege het corona- en het vogelgriepvirus. Pluimveehouderijen worden niet bezocht.

De toezichthouders controleren het oppervlaktewater en de maatregelen die veehouders treffen tegen vervuiling, zoals de grenzen waarbinnen bemest mag worden. Verder kan controle worden gevoerd op de lozing van melkspoelwater en de opslag van mest en veevoer. Ook wordt het afvalwater van nevenactiviteiten zoals een kleine camping gecontroleerd. Waar nodig geven de toezichthouders tips voor verbeteringen

Mest- en reststoffen hoeven niet schadelijk te zijn. Het probleem dat ze forse algengroei en plantgroei kunnen veroorzaken, die schadelijk is voor fauna en andere flora in het water, en de doorstroming belemmert.

Voor vragen, mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 072-5828282. (foto: Hans van der Meer)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl