Gemeente Alkmaar wilde dit jaar een actie houden waarbij kinderen kerstbomen konden inleveren voor 0,50 cent per stuk. In De Rijp wordt dit concept al jaren toegepast. Vanwege corona werd de actie afgeblazen, maar berichten daarover bereikten niet iedereen en ze konden ook verkeerd geïnterpreteerd worden. De gemeente en Stadswerk072 betreuren de misverstanden en helpen inwoners die nu met 50 of meer kerstbomen zitten een handje.

"Wij hebben geprobeerd om de wijziging in de inzamelmethode alsnog via verschillende kanalen kenbaar te maken", is te lezen op stadswerk072.nl. "Toch ontvangen wij nu verschillende signalen over stapels ingezamelde kerstbomen. Door de gewijzigde inzamelmethode is het voor ons onmogelijk om alsnog inzicht te krijgen in alle ingezamelde kerstbomen en om de vergoedingen uit te betalen aan de specifieke inzamelaars. Wij vinden het heel vervelend hoe dit is gelopen en dat we hiermee een aantal kinderen hebben moeten teleurstellen. Hopelijk kunnen we de actie volgend jaar alsnog herhalen."

Kerstbomen worden opgehaald bij de gebruikelijke afvalinzamelpunten volgens het schema op de bovengenoemde webpagina. Stadswerk072 zal ook stoppen bij iedereen die 50 of meer kerstbomen heeft ingezameld. Opgeven hiervoor kan via klantenservice en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Bekeken: 1670x