Ad Baltus uit Zuidschermer gaat namens de BoerBurgerBeweging voor een zetel in de Tweede Kamer. BBB staat aangemeld bij de Kiesraad en heeft het programma en de kandidatenlijst gereed. De "lokale partij met landelijke politiek" rekent op vijf a zes zetels. Boer- en melkveehouder Baltus staat als achtste op de kieslijst. De slogan op zijn poster: "Meer waardering voor voedselmakers van Nederland".

BBB bestond al als beweging, maar pas sinds afgelopen najaar als politieke partij. De plattelandspartij heeft nog wel een aantal horden te passeren. In alle 20 kiesdistricten van Nederland moeten voor 1 februari minimaal 30 steunbetuigingen zijn aangeleverd om aan te tonen dat er animo is. "Het komt er nu op aan", zegt Ad Baltus tegen De Uitkomst.

"Boeren kunnen een duidelijke stem laten horen", vervolgt Baltus. "Met kennis en praktijkervaring, want er is teveel 'emotiepolitiek' aanwezig in de Tweede Kamer en er wordt te weinig gekeken naar de feiten en 'boerenverstand'."

BBB is er natuurlijk ook voor alle andere burgers. Niet in de laatste plaats omdat zij alles wat er op het land wordt geproduceerd consumeren. Dit terwijl agrariërs onder grote druk staan door regeltjes en ook doordat 16.000 boeren geen opvolger hebben. Sowieso heeft de partij standpunten over zaken die niet direct met de agrarische sector te maken hebben.

Een steunverklaring kan worden gedownload via boerburgerbeweging.nl en moet daarna voor 1 februari ingevuld afgeleverd worden in het eigen gemeentehuis.
Pin It
Bekeken: 2330x
https://siss.sulselprov.go.id/approve/gacor/ https://stkippgri-sidoarjo.ac.id/demo-slot/ https://inspektorat.nganjukkab.go.id/products/demo-pp/ https://smpn11.semarangkota.go.id/spicy/dorsek-gacor/ http://cakar76.ac.id.matthewwilliamson.com/ https://chavancentre.org/slot-demo/ https://www.sidiap.org/rtp-live/ https://www.ella-lapetiteanglaise.com/ https://www.tyronesjacket.com/ https://linkr.bio/link-mpoxo https://pressnote.in/slot-demo/ https://heylink.me/link-ksoklub/