Alkmaar Centraal


Donderdag 28 januari wordt de Nationale PoĆ«zieweek afgetrapt met Gedichtendag. In Alkmaar wordt die dag het poĆ«ziesymposium ā€˜Alkmaar Dichtstadā€™ in Podium Victorie gehouden. Het symposium wordt vanaf 20:00 uur live uitgezonden via alkmaardichtstad.nl en bibliotheekkennemerwaard.nl. Het thema van deze negende poĆ«zieweek is SAMEN.

Presentator Isil Vos gaat dan in gesprek met dichters uit het hele land over onder andere de rol van poƫzie, het belang van poƫzie voor de stad Alkmaar, en over hun eigen beweegredenen om poƫzie te schrijven. Dichters die aan het woord komen zijn onder andere Victor Schiferli (dichter/beleidsmedewerker Nederlands letterenfonds), Ingmar Heytze (dichter/auteur), Justin Samgar (dichter/storyteller/spoken word) en jonge maker Adriana Ivanova a.k.a. Hartkamers (dichter/copywriter/storyteller). Alkmaars stadsdichter Joris Brussel en dichter Margreet Schouwenaar leveren ook een bijdrage aan het programma.

Het werk van de Alkmaarse dichter Hans Tentije wordt als uitgangspunt genomen. Tentije heeft in 45 jaar tijd een indrukwekkend oeuvre opgebouwd van achttien bundels. In zijn nieuwste genaamd 'Nergens anders' is de tijd en het voorbijgaan een van de terugkerende themaā€™s. Alkmaarse dichters waaronder Eventjes Eefje en Rob Komen halen inspiratie uit deze themaā€™s en presenteren tijdens het poĆ«ziesymposium hun eigen werk in de vorm van een VOD-Cast: een podcast met ondersteunend videobeeld.

Het poƫziesymposium wordt afgesloten met een live act van Justin Samgar en Kavafoglu. Justin draagt het gedicht 'Het gaat nooit meer over' van Tentije voor op muziek. Kavafoglu bespeelt de handpan.

Alkmaar Dichtstad is een initiatief van Bibliotheek Kennemerwaard in samenwerking met de gemeente Alkmaar. De nationale poeziƫweek loopt tot en met 3 februari. (foto: Pixabay / Samuel F. Johanns)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl