Tegen de 52-jarige Erno B. uit Alkmaar is 4,5 jaar celstraf geëist omdat hij zich schuldig zou hebben gemaakt aan verkrachting en zware mishandeling van drie vrouwen tijdens sm-seks. Twee van hen zou hij van tevoren hebben gedrogeerd met GHB. "Het is een nachtmerrie waar je niet uit kunt ontsnappen", zei een van de slachtoffers tegen mediapartner NH Nieuws.

Erno B. stond in 2016 ook terecht voor verkrachting en mishandeling van drie vrouwen tijdens sm-afspraakjes. Hij werd schuldig verklaard in twee aanklachten, voor de derde vond de rechtbank onvoldoende bewijs. B. kreeg vier jaar celstraf.

"Er is wel grensoverschrijdende seks geweest, maar er zijn geen grenzen overschreden", meende Erno B. over een sm-date die hij en een vriendin hadden met een sekswerker in oktober 2016 in een hotel bij Schiphol. Eigenlijk wilde hij carte blanche, maar de vrouw ging alleen akkoord met milde sm. Bij binnenkomst kreeg ze echter meteen een harde klap in haar gezicht.

En daar bleef het niet bij volgens het slachtoffer. Ze kreeg drugs toegediend en werd anaal verkracht. Ook werden er sigarettenpeuken op intieme lichaamsdelen uitgedrukt en werd ze gedwongen tot poep- en plasseks. Uiteindelijk kwam ze bij in de badkuip, nadat haar keel net zo lang was dichtgeknepen tot ze flauwviel. "Hij heeft de hoop en het licht bijna uit mijn leven geslagen. Ik was bang om mijn leven te verliezen", vertelde ze huilend. "De gevolgen van die nacht voel ik nog steeds. Ik durfde pas jaren later weer in bad."

Erno B. zag dat anders. "Ze nam vooral zelf veel initiatief en vond het wel geil allemaal", verklaarde hij met name over het begin van de avond, maar ook later zou hij nooit angst bij het slachtoffer hebben gezien. "Ze heeft nooit aangegeven dat ze weg wilde of het niet leuk vond". B. en de vriendin lieten haar achter met 400 euro, de helft van het afgesproken bedrag. "Het was niet gegaan zoals we hadden gehoopt. We zouden vier uur 'spelen' maar ze had twee uur naast ons op bed gelegen."

"Een horrordate", noemde een tweede sekswerker haar afspraak, die begon bij een growshop in Amsterdam. Ze realiseerde zich pas achteraf dat in haar limonade GHB zat. "Ik heb eerder een overdosis GHB gehad en ik voelde met nu hetzelfde. Ik voelde me vrijer en had minder gevoel". Erno B. ontkende het drogeren ten stelligste. "Ik heb nog nooit in mijn leven iemand gedrogeerd."

Ook zij zegt te zijn mishandeld, onder andere met brandende sigaretten. Toen ze huilde en smeekte om te stoppen kreeg ze straf. "Hij was de meester en hij bepaalde wat er gebeurde. Ik mocht alleen maar 'ja meester' en 'nee meester' zeggen." Toen ze hem uiteindelijk aan wilde vallen, werd ze naar eigen zeggen in een nekklem genomen en raakte ze buiten bewustzijn.

"Die nacht heeft me gebroken, het is je gelukt mijn ziel te breken", verklaarde de derde vrouw die aangifte deed emotioneel. Ze had in 2014 een beginnende relatie met de getrouwde Erno B. en ze brachten eens een nacht door in een Amsterdams hotel. Drie jaar later deed ze aangifte. "Ik durfde het niet uit pure angst. Je bent zo manipulatief, dat heb je er goed ingekregen."

Bont en blauw zag de ex-minnares er naar eigen zeggen uit na de bewuste nacht, waarop Erno B. haar ook had willen wurgen met een touw. Toen ze naakt de hotelkamer uit wilde vluchten kreeg ze de deur niet open. "Je sleurde me met zoveel kracht aan mijn haren terug. Ik moest mezelf uitschakelen om te overleven."

De advocaat van B. wuift het verhaal weg en pleit voor vrijspraak. "Een deur van een hotelkamer gaat gewoon open", stelde hij tijdens zijn pleidooi, en volgens hem was er geen sprake van dwang. Hij gooide de aanklacht op jaloezie. De verdachte had een vrouw met twee kinderen thuis.

De officier van justitie eiste vijf jaar onvoorwaardelijke celstraf, met korting van tien procent omdat het proces uitgesteld is door corona. "De verdachte heeft zich alleen bekommerd om zijn eigen lusten en verlangens. Slachtoffers ondervinden langdurige psychische schade. De gebeurtenissen zullen nog lang doorspelen in de levens van deze vrouwen."

De drie vrouwen hopen dat de Alkmaarder weer achter slot en grendel komt. Zo lang mogelijk. De kans op herhaling is volgens hen levensgroot. "Deze man is een monster. Er zijn waarschijnlijk veel meer vrouwen slachtoffer van hem geworden die geen aangifte durven te doen. Hij moet zo snel mogelijk gestopt worden."

De rechtbank doet over twee weken uitspraak.
Bekeken: 2051x