De vernieuwde rotonde bij de Laan van Parijs in de wijk Daalmeer is genomineerd voor ‘Mooiste Rotonde van Nederland’. Deze verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door vakblad Stad + Groen.

"Deze stenen rotonde was mij al jaren een doorn in het oog", vertelt Paul Weidema van Stadswerk072, "‘maar er bleek een idee achter te zitten: het moesten molenwieken voorstellen; alleen zie je dat als weggebruiker eigenlijk niet. We besloten het idee in stand te houden, met behoud van de betonnen contouren. Alle bestrating is verwijderd en we hebben twee soorten leibomen langs de betonnen contouren geplaatst. In de vlakken zijn vaste planten gezet die steeds weer terugkeren. Zo worden de draaiende wieken geaccentueerd. Ik vind het resultaat na één jaar al prachtig, laat staan straks over drie jaar."

Het idee voor deze rotonde ontstond toen Stadswerk072 opdracht kreeg van de gemeente om meer te vergroenen en aandacht te besteden aan biodiversiteit."De rotonde aan de Laan van Parijs is nog maar kort geleden opnieuw aangelegd. Projectleider Paul Weidema van Stadswerk072: "Het was misschien wat vroeg om de rotonde op te geven voor de verkiezing, maar we hebben het toch gedaan."
Pin It
Bekeken: 1699x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/