Een tweede Alkmaarder is opgepakt op verdenking van opruiing via sociale media. De 18-jarige jongen is zondagochtend thuis aangehouden. Dinsdag werd in deze zaak al een jonge Alkmaarder aangehouden. Zijn voorlopige hechtenis is verlengd. Hij blijft tot uiterlijk midden februari vast zitten.

Vorige week maandag kreeg de Alkmaarse politie meerdere signalen dat er op sociale media in het openbaar werd opgeroepen tot ongeregeldheden en rellen. Een van deze oproepen richtte zich op een voorgenomen rel op dinsdagavond. In een digitaal onderzoek wist de recherche beide verdachten te identificeren. Het onderzoek richt zich op de vraag of en in welke mate de verdachten verantwoordelijk zijn voor de opruiende teksten.

Opruiing is een strafbaar feit. Niet alleen het plaatsen van opruiende berichten, maar ook het delen ervan kan grote gevolgen hebben. Voor dit soort vergrijpen krijg je een strafblad en dat kan grote gevolgen hebben voor jouw toekomst. Dus plaats of deel dit soort berichten niet.
Pin It
Bekeken: 1560x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/