Het bus- of poortgebouw van Station Alkmaar gaat tegen de vlakte. De 'poort' is al weg en nu wordt het deel aan de Stationsweg gesloopt. In fase drie gaat de voorkant van het deel naast het stationsgebouw plat en in fase vier de achterkant. Daarna wordt de oostzijde van het stationsplein volledig nieuw ingericht. Hoe, dat moet nog bepaald worden.

De avondklok is een vloek voor zo'n beetje iedereen, maar voor aannemer K Dekker en sloopbedrijf C.A. De Groot juist een voordeel, want zo is er dagelijks meer tijd om te werken. Op 21 februari wordt het laatste stuk van het uit 1983 stammende gebouw gesloopt. Behalve voor wat beschutting, zullen mensen het pand waarschijnlijk niet missen. De wachtruimte stond al jaren leeg vanwege achterstallig onderhoud, de onderdoorgang was een tochtgat en de bouwstijl valt flink uit de toon bij het stationsgebouw. En het was er lange tijd donker. Dat zorgde er op 2 januari 2019 voor dat een vrouw overleed, nadat een buschauffeur haar niets vermoedend aanreed. Daarna werd wel verlichting geplaatst en een hek.

De plek van het busgebouw wordt openbare ruimte, maar de uiteindelijke inrichting staat nog niet vast. Van het voorjaar gaat gemeente Alkmaar daarvoor om de tafel met ProRail, NS, omwonenden en andere belanghebbenden.
Pin It
Bekeken: 1652x
https://ee.itk.ac.id/data/