De Christenunie in de Alkmaarse gemeenteraad wil dat het College van B&W verkeersmaatregelen neemt op de Koelmalaan. De afgelopen waren daar drie aanrijdingen, en volgens fractievoorzitter Ronald van Veen is dat het topje van de ijsberg. De partij noemt het zebrapad in de Koelmalaan bij het Geert Groteplein een gevaarlijk oversteekpunt.

Afgelopen donderdag zag een automobilist er een overstekende vrouw over het hoofd. Zij moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Ook op 24 december en 4 november ging het mis, zo viel Van Veen op. Het zijn volgens hem de meest recente ongelukken uit een langere serie in de afgelopen jaren.

Van Veen stelt er nu raadsvragen over. Hij brengt in herinnering dat hij vorig jaar al eens opmerkingen maakte over het zebrapad. De buurt is er volgens hem namelijk ’in ernstige mate verontrust’ over. "U heeft toen toegezegd naar de veiligheid van deze oversteek te kijken. Hier hebben wij echter nog niets van terug gezien."

De hoge snelheid van automobilisten is volgens Van Veen een van de oorzaken van de vele ongevallen. Vooral  ’s avonds, als het rustiger is op de weg, trappen automobilisten het gaspedaal te diep in. De Christenunie vraagt daarom om maatregelen. Wat de Christenunie betreft wordt de Koelmalaan een 30 kilometerzone.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl