Alkmaar Centraal


Het is nog niet duidelijk waar de gaslantaarn van de Gewelfde Stenenbrug in Alkmaar terug komt. Er wordt gezocht in de oude binnenstad, maar ook Schelphoek en het Victoriepark zijn opties, laat het college weten in antwoorden op vragen van BAS. Duidelijk is wel dat 'ie van het gas af gaat en dat ook de lantaarn op de Platte Stenenbrug zal worden uitgerust met led-verlichting die lijkt op gasvlammetjes. De gaslantaarn op de hoek Ritsevoort - Kennemerpark was al aangepast.

Met de komst van Tante Truus verdween de vierarmige lantaarnpaal van de Gewelfde Stenenbrug. Terwijl de lantaarn groot onderhoud krijgt en wordt voorzien van bekabeling en led-lampen, wordt een geschikte en waardige plek gezocht, waar omwonenden zo min mogelijk last hebben van het licht en er weinig kans is op vandalisme.

BAS wil dat de lantaarn wordt teruggeplaatst in de historische binnenstad en vraagt of het college de Wijde Glop als mooie plek ziet. "Wij zijn van mening dat de gaslantaarn het beste thuishoort in de historische binnenstad. Onze blik is dus ruimer dan De Oude Stad. Daarnaast zijn in onze ogen de Schelphoek en het Victoriepark passend, gezien de historische relatie met de binnenstad. De Wijde Glop is niet als optie geselecteerd als mogelijke locatie en wordt alsnog meegenomen in het onderzoek."

Naar verwachting is de lantaarn in het voorjaar gereed om terug te plaatsen.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl