Alkmaar Centraal


Het is geen onbekend fenomeen: een overheidsinstantie koopt een product of dienst, de levering is flink vertraagd en de gemeenschap betaalt uiteindelijk de meerkosten. VVD Alkmaar en Lijst Peters vrezen dat dit gebeurt met het nieuwe digitale systeem voor de jeugdzorg van GGD Hollands Noorden. Dat had er in oktober 2018 moeten zijn. Ook in de andere zestien gemeenten zouden inmiddels vragen zijn gesteld.

Het liep al niet soepel in 2016, toen een nieuw digitaal dossier à 1,6 miljoen euro niet kon worden opgeleverd. GGD Hollands Noorden, GGD Hollands Midden en GGD Twente besloten samen een nieuwe aanbesteding te doen. IT-bedrijf Finalist kwam als winnaar uit de bus. GGD HN zou GGiD als eerste krijgen vanwege het al oudere systeem. De fracties konden geen voortgangsrapportage van na december 2018 vinden, al informeerde wethouder Elly Konijn de gemeenteraad in januari 2020 nog over vertragingen onder andere door aangepaste wet- en regelgeving De invoering verschoof met een plan van aanpak naar de tweede helft van 2020. Het is inmiddels 2021. en de twee fracties hebben geen signalen ontvangen dat GGiD inmiddels draait.

VVD en LP willen graag uitgebreid inzicht in de voortgang en de obstakels gedurende het hele proces, de nieuwe deadline, of GGD HN nou nog altijd draait op het verouderde systeem en of dat voor problemen zorgt. Ook willen de fracties weten hoe het zit met extra kosten en wie die zou moeten betalen. Gemeenten financieren immers de GGD, met Alkmaar als grootste voorop.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl