Alkmaar Centraal


Het Alkmaarse college stuurt samen met jongeren, deskundigen en diverse andere gemeenten een brandbrief naar premier Rutte en het demissionaire kabinet. Ze roepen op om met elkaar binnen vier maanden een actiegericht deltaplan te vormen, zodat jeugd beter door deze zware tijd kan worden geholpen. Vanzelfsprekend wordt ook om geld gevraagd voor de opzet en uitvoering op lokaal en regionaal niveau.

"Er zijn grote zorgen bij ouders over de gevolgen van de coronacrisis, want vooral de jeugd wordt nu extra hard getroffen", opent de brief. Vervolgens wordt uitgeweid waarom en op welke wijze de coronacrisis de jeugd extra hard treft. Zo is er een toename van meldingen van pogingen tot zelfmoord, huiselijk geweld, kindermishandeling en andere crisissituaties in het land. De noodopvang is volgens de ondertekenaars al overvol.

"Het is bijna een jaar geleden dat de commissie Halsema in haar adviezen opriep tot actie. We willen nu daadkracht tonen, want als je naar kinderen en jongeren luistert, hoor je hoe wij er als samenleving voor staan en het is voor hen code rood". Deze laatste twee woorden zijn in de brief dik gedrukt en rood. Daarna volgen twee quotes van jongeren: “Laat zien dat onze belangen ook worden gezien en dat jullie daar rekening mee houden” en “Weten jullie wel hoe moeilijk het is om alle beperkingen te accepteren, zonder dat je iets wordt gevraagd.”

De ondertekenaars van de brandbrief roepen het kabinet op om het deltaplan samen op te zetten met regionale taskforces bestaande uit ambtenaren, deskundigen, hulpverleners en jongeren zelf.  "Binnen vier maanden leidt dit tot concrete voorstellen in alle regio’s om voor en met onze jeugd op korte en middellange termijn kansrijk, veilig en gezond opgroeien te waarborgen en achterstanden te herstellen."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl