Alkmaar Centraal


Het duurt nog ruim een jaar voordat er weer gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden, maar OPA-fractievoorzitter Victor Kloos wil alvast voorkomen dat het weer een rommeltje wordt met posters op verkiezingsborden in gemeente Alkmaar. De vorige keer leidde dat zelfs tot ruzie. Hij stelt voor om, net als diverse andere gemeenten, grote billboards te laten maken met daarop promotie van alle deelnemende partijen.

Tot nu toe gaan politieke partijen zelf langs de borden waarop ze posters mogen plakken. Het resultaat is rommelig en soms plakt de ene partij posters over van andere partijen. Ook OPA-leden hebben dat ooit wel eens gedaan. Mediapartner NH Nieuws sprak drie jaar geleden van een 'plakoorlog' tussen de lokale VVD en DENK. Ook PowNed besteedde er aandacht aan. De liberalen betrapten hun conculega's erop dat ze VVD-posters overplakten. DENK zei de partij geen keuze had. Er zou geen ruimte meer zijn omdat sommige partijen teveel plek innamen. De VVD overplakte echter prompt de gehekelde posters weer. Fractievoorzitter John van der Rhee stelde dat DENK te lang had gewacht.

Overigens had DENK na het opstootje al bedacht een motie in te dienen voor een alternatief op de plakborden. (foto's: VVD / NH Nieuws)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl