Stadswerk072 is met man en macht in de weer om alle wegen en fietspaden in gemeente Alkmaar weer begaanbaar te maken. Zondag zijn volgens het NHD zelfs mensen die normaal op kantoor zitten bezig geweest met sneeuw ruimen, en dan met name op paden en wegen waar de bezem- en pekelwagens niet komen. Bezems, schuiven en zakken zout in de hand dus.

Het is vooral het handwerk waar de medewerkers, tot aan het management aan toe, voor worden opgetrommeld. Maar ook voor de mensen op de veegwagens kunnen het pittige dagen zijn, want die hebben normaal een andere rol. Er ligt immers bijna nooit sneeuw. Zo is een aantal normaal gesproken actief op de vuilniswagens of bij de afvalbrengplaats, en die moeten natuurlijk gewoon blijven draaien. Gelukkig komt er ook een helpende hand vanuit de groene hoek. De groenvoorziening heeft op dit moment vrijwel niets te doen.

Die flexibiliteit is wel in het geding. Het Alkmaarse college wil dat Stadswerk072 verhuist naar het HVC-terrein en dat de HVC-groep dan de afvalafdeling adopteert. Dit zou een 'kwaliteitsslag' zijn, vooral op het vlak van ontwikkelingen in de afvalscheiding en recycling. Maar zonder de grote afvaltak is Stadswerk072 een stuk minder breed en flexibel.  Niet alleen om sneeuw te ruimen, maar bijvoorbeeld ook bij uitval door corona.

Het personeel van het stadswerkbedrijf is dan ook niet blij met het voornemen, heeft de Ondernemingsraad inmiddels laten weten aan de gemeenteraad. De OR-bestuursleden zijn volgens het NHD ook niet overtuigd dat afsplitsing nodig is en vreest zelfs dat het stadswerkbedrijf niet meer levensvatbaar is zonder de afvalafdeling.
Pin It
Bekeken: 1350x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/