Alkmaar Centraal
00:00
55
00:00


Voor medewerkers van Stadswerk072 zijn het drukke tijden. Strooiwagens en sneeuwschuivers rijden af en aan om de wegen in Alkmaar en omgeving begaanbaar te houden. Alle verloven zijn ingetrokken, zelfs kantoorpersoneel gaat op pad met een schuiver of bezem en een zak strooizout. "Bij dit soort periodes zet iedereen z'n beste beentje voor", vertelt directeur Peter Mol tegen mediapartner NH Nieuws. "Je merkt ook dat er een soort opwinding is om samen de klus te klaren en dat is mooi om te zien."

Chauffeur René Pleyster uit Beverwijk was al het hele weekend al in touw. Geen makkelijke klus want er is bijna niet tegenop te schuiven. "We moeten eigenlijk continu blijven rijden aangezien het nog steeds sneeuwt. Het is hopen dat het snel wat droger wordt."

De operatie loopt volgens Peter Mol vooralsnog op rolletjes. "Je houdt altijd rekening met het ergste en daar zijn we ook op voorbereid. Ik ben wel blij dat we dit weer niet vorig jaar hadden, want toen stonden onze nieuwe borstelwagens nog aan de grens (van Nederland, red.) vanwege de coronacrisis. We kregen ze in maart en kunnen ze nu dus volop inzetten."

Bij Stadswerk072 waren er afgelopen weekend 80 medewerkers in touw. Met twaalf tractoren, vijf vrachtwagens en vijf pick-ups is maar liefst 4.000 kilometer gereden om sneeuw te ruimen en 186.000 kilo zout uit te strooien. En de klus is duidelijk nog niet geklaard.

Voor René is dit zijn eerste strooiseizoen. "Ik val eigenlijk met mijn neus in de boter, of beter gezegd in de sneeuw, haha. We krijgen erg veel positieve reacties. Ook als ik vuilnis ophaal overigens". De dienst van de sympathieke sneeuwruimer zat er vanmiddag rond 14:00 uur op. "Ik ga nu lekker een paar uurtjes slapen want vannacht om 03:00 uur mogen we weer. Maar ik vind het fantastisch. Dit is toch waar je het voor doet."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl