Het college van Alkmaar is bereid om statushouders te huisvesten in het voormalige asielzoekerscentrum aan de Robonsbosweg, maar legt het COA wel een reeks beperkingen en voorwaarden voor. De belangrijkste zijn dat de kosten volledig door het Rijk worden vergoed, de opvang voor een jaar is en dat het aantal van 500 statushouders wordt teruggebracht naar 250 tot 300, om ook apart ruimte te kunnen bieden aan groepen zoals jeugdige en economische daklozen.

Verder wil het Alkmaarse college dat het AZC Robonsbosweg als Regionale Opvanglocatie wordt aangemerkt. Dat betekent dat statushouders er een start kunnen maken met hun integratie. Maar daarbij willen B&W "substantieel" minder statushouders door laten stromen naar woonruimte binnen de eigen gemeente en subsidie en mogelijkheden van het Rijk voor realisatie van tijdelijke woningen.

Wat betreft vergoeding wil het college deze ook voor alle eventuele bijkomende uitgaven aan jeugdhulp, Wmo-voorzieningen, onderwijs en kinderopvang.

Het college stelt verder voor om de Regionale Opvanglocatie, die dus niet alleen de directe opvang van statushouders betreft maar ook hun integratie in de regio, na drie jaar evalueren.
Pin It
Bekeken: 1476x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/