Alkmaar Centraal


De Noordwest Ziekenhuisgroep kreeg in 2016 garantstelling van gemeente Alkmaar voor 20 miljoen euro om het ziekenhuis flink te renoveren. In 2019 kwam daar 20 miljoen bij voor een grote parkeergarage. Maar de vernieuwbouw wordt veel duurder en ter compensatie is een veel kleinere parkeergarage ingetekend. Het college van B&W wil garant blijven staan, maar wel flink snijden in de subsidie voor de garage. Het laatste woord is aan de raad.

Aanvankelijk stelde Alkmaarse gemeenteraad 20 miljoen euro garant voor de vernieuwbouw van het ziekenhuis, maar de kosten vallen vies hoger uit. Het NWZ schrapte twee nieuwe operatiekamers uit bouwfase 1 en gumde de drielaagse parkeergarage met 450 plekken uit, om er een eenlaagse garage met 200 plekken voor in de plaats te tekenen. Met 31 miljoen voor de vernieuwbouw en 9 miljoen voor de parkeergarage bleef het totaal gelijk.

Prima, zei het college, maar dan wordt de gemeentesubsidie voor de parkeergarage wel verlaagd van 2,6 miljoen naar 1,1 miljoen. En dan moet het aantal verloren parkeerplekken gecompenseerd worden in bouwfase 2 of 3 met bijvoorbeeld een parkeerlaag op de begane grond. Het voorstel is aan de gemeenteraad voorgelegd.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl