Leerlingen Lars en Birthe hebben dinsdag de sleutel van het nagelnieuwe OpenLeerCentrum op het PCC Fabritius in Alkmaar mogen ontvangen. Die eer kregen de 16 en 15-jarige Alkmaarders omdat ze mee hebben gedacht over de inrichting van het nieuwe OLC. Met deze symbolische handeling zijn alle brandwonden van het schoolgebouw geheeld en is het gebouw mooier dan ooit. Een echte feestelijke opening volgt wanneer de coronaregels dit toestaan.

Op de dag af een jaar eerder staken twee jongens fikkie op het schoolplein van PCC Fabritius, vlak naast het gebouw. Dat ging helemaal mis en er ontstond een grote brand, die vooral veel schade aanrichtte aan het OpenLeerCentrum (OLC). De school moest dicht, maar gelukkig schoten het Horizon College en Inholland te hulp. In augustus kon iedereen weer terug, al kostte de sloop en herbouw van het OLC meer tijd.

“Deze ruimte is echt het hart van onze school, waar de leerlingen onder begeleiding zelfstandig aan hun leerdoelen kunnen werken.", zegt waarnemend schooldirecteur Robin Ooijevaar. "Ze maken er opdrachten, zoeken dingen uit, werken samen en geven er presentaties. Een prettige plek om te zijn, een geweldige plek om te leren.”

Het was Marcel de Reus, projectleider van Bouwbedrijf Jac. Tromp B.V., die de sleutel van het leercentrum aan Lars en Birthe gaf, omdat ze mee hielpen met de inrichting van het OLC. Lars: “We hebben ervoor gezorgd dat er lekkere banken komen te staan langs het raam” en Birthe vult aan: “Ook willen we affiches van beroemde mensen, zoals Anne Frank en Barack Obama aan de muren.”

Groep 8-leerlingen die de gerenoveerde Fabritiusschool willen bekijken, zijn welkom op de online-leerlingmiddag op donderdag 11 februari. Meer informatie hierover is te vinden op pcc.nu/opendagen.
Bekeken: 2053x