De bel van de SRV-wagen gaat weer klingelen in de Alkmaarse straten. Dat is te danken aan de Alkmaarse horecaondernemer Peter Visser, eigenaar van onder meer eetcafé Pluim en theaterrestaurant Klunder. De mini- supermarkten op wielen verdwenen aan het eind van de twintigste eeuw uit het straatbeeld nadat steeds minder mensen overdag thuis waren door het oprukkende fenomeen tweeverdieners. Visser denkt dat er in deze coronatijd met de vele thuiswerkers weer een markt is voor de rijdende winkels van fabrikant Spijkstaal.

Daarom kocht hij in een klein dorpje in Overijssel een tweedehands SRV-wagen uit 1996, die afgelopen woensdag werd afgeleverd: "Hij ziet er nog strak uit", aldus de 52-jarige Visser. "Ik ga hem enerzijds inrichten met kant-en-klare traiteurmaaltijden uit de keukens van mijn restaurants. Anderzijds kun je er ook gewone boodschappen kopen. Ik ben daarvoor een samenwerking aangegaan met Bakkerij Beerse en keurslager Richard Groot uit de Daalmeer. Versproducten zoals groente en aardappelen komen rechtstreeks van boeren uit de streek, zoals de Beemster en de Schermer."

Voor Visser brengt het een hoop herinneringen naar boven. Zijn vader was tot begin jaren negentig melkboer met een wijk in de oostelijke binnenstad en Oud-Overdie. "Ik merk dat de SRV-wagen bij heel veel mensen nostalgische gevoelens oproept. Wie boven de vijftig is, kent de jingle 'leve de man van de SRV, van je hieperdepiep hoeree'." Daarom komt op de zijkanten van de wagen de leus 'Leve de man van het eetcafé' "Dat hieperdepiep hoeree moeten mensen dan maar zelf erachteraan neuriën", lacht Visser.

Peter Visser kruipt voorlopig zelf achter het stuur. Hij heeft de stad Alkmaar ingedeeld in zes wijken, die telkens op een andere dag worden bediend. Als de sneeuw dan is gesmolten, wil hij over twee weken starten.
Bekeken: 2458x