Alkmaar Centraal


Waar het ijs dik genoeg is kunnen mensen zich er wat betreft het college van Alkmaar erop uitleven, zo lang men zich maar aan de coronaregels houdt. "Zelfs een koek-en-zopietent is toegestaan", liet burgemeester Emile Roemer tijdens een commissievergadering  weten, in antwoord op vragen van de VVD-fractie. "Uit een rondvraag is gebleken dat er met dit weer geen grote behoefte is om nu te gaan varen. Maar we houden het in de gaten."

Het college is ook niet van plan om het water in de Turfhaven af te schermen zodat het ijs er snel dikker kan worden. Gedogen vindt het college prima, maar actief stimuleren dat mensen in het haventje bij elkaar komen, dat is nou ook weer niet de bedoeling.

Het Hoogheemraadschap is ook niet van plan een vaarverbod in te stellen en de gemalen blijven waar nodig draaien. Op hhnk.nl staat dat er in de meeste polders nog gemaald wordt omdat er recent veel regen is gevallen en het waterschap waarschuwt dan ook voor mogelijk zwevend ijs. "Wellicht verandert dat gedurende deze week. Indien HHNK stopt met malen om het ijs aan te laten groeien, laten we dit weten."

In De Rijp werd het ijs woensdag overigens een handje geholpen door het te besproeien, weet mediapartner NH Nieuws te melden. Maar IJsclub Thialf in Grootschermer had al de primeur. Daar kon je als eerste in de regio op de natuurijsbaan terecht. (archieffoto: Marco Schilpp)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl