De realisatie van het Waterplan De Hoef in de gelijknamige wijk in Alkmaar werd op 1 februari stilgelegd en dat blijkt nu het gevolg te zijn van een onoverkomelijk conflict. "Firma Kreeft is helaas niet meer in staat om het werk uit te voeren", aldus Stadswerk072. Maar waarom wil de opdrachtgever aan de media niet kwijt, meldt het NHD. Kreeft Infra B.V. liet weten dat de het werk was stilgelegd omdat het bedrijf al 150.000 euro had voorgeschoten en niet langer meer op vergoedingen wilde wachten.

Het Waterplan De Hoef bestaat uit een omvangrijke herinrichting om de wijk klimaatbestendig te maken. De werkzaamheden zouden van september tot en met maart duren en drie miljoen euro kosten. In een video geeft projectleider Martijn Groot hierover uitleg. Maar nu staat de planning op de tocht. En de begroting ook, want Kreeft Infra was bij de aanbesteding het goedkoopst en Schot Infra B.V. is inmiddels gecontracteerd om de openliggende straten en paden tijdelijk te dichten.

Volgens Kreeft Infra heeft Stadswerk072 al een advocaat ingeschakeld. Het infrabedijf laat verder weten dat er al vanaf het begin kritiek was op de uitvoering, maar dat de opdrachtgever het Koac er niet bij wilde halen. Dit is een instantie die bij geschillen onderzoek doet op de bouwplaats. Bovendien stelt Kreeft dat Schot B.V. wel erg snel klaar stond en dat de concurrent de voorraden in beslag wilde nemen. Al met al heeft Kreeft het idee dat het nooit een eerlijke kans heeft gekregen.

Stadswerk072 probeert intussen het werk spoedig af te laten ronden. Er wordt gezocht naar een andere aannemer, met de hoop dat het project met hooguit een maand vertraging wordt voltooid.
Bekeken: 1531x