Alkmaar Centraal


Er wordt al een tijdje gemopperd over de vele beschadigde straattegels in de Langestraat van Alkmaar. Door corona is het herstel nog eens vertraagd, maar binnenkort is het dan zo ver. Eerst laat Stadswerk072 een proefvlak aanleggen tussen de Mient en de Houttil, om te kijken hoe de nieuwe tegels en fundering reageren op zwaar verkeer en de weersomstandigheden. Hoe lang die test gaat duren kon gemeentewoordvoerder Kees Kraakman bij navraag niet zeggen. "Maanden, misschien wel een jaar."

Wethouder Robert te Beest: "Omdat het lastig blijft te voorspellen hoe lang de maatregelen nog duren, hebben we besloten het werk alsnog te starten. We proberen de overlast zo beperkt mogelijk te houden en klaar te zijn voor dat er mogelijk versoepelingen komen. Mocht dit toch eerder zijn dan dat de werkzaamheden afgerond zijn, dan gaan we kijken of we met deze ondernemers een passende oplossing kunnen vinden."

Het besluit is genomen in goed overleg met Alkmaars Bolwerk, de vereniging van ondernemers in de binnenstad. Voorzitter Hans van de Leygraaf: "De werkzaamheden moeten gebeuren. Door nu te beginnen met de werkzaamheden hopen we zo min mogelijk overlast te hebben in de periode dat de stad weer open is voor publiek."

Om het straatbeeld niet te veranderen wordt dezelfde soort natuurstenen tegels gebruikt. Dat betekent wel dat er een betonnen funderingslaag moet worden gestort. De hele klus gaat ongeveer vijf weken duren en daarna moet het beton nog zo'n twee weken uitharden.

Laden en lossen zal gedurende die zeven weken via de andere kant van de straat moeten gebeuren. Shoppers kunnen via de 1,5 meter brede zijstroken langs de werkzaamheden. Eenrichtingsverkeer natuurlijk, vanwege corona.

 

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl