Er wordt al een tijdje gemopperd over de vele beschadigde straattegels in de Langestraat van Alkmaar. Door corona is het herstel nog eens vertraagd, maar binnenkort is het dan zo ver. Eerst zal Stadswerk072 een proefvlak laten aanleggen tussen de Mient en de Houttil, om te kijken hoe de natuurstenen tegels en de fundering reageren op zwaar verkeer en of ze voldoen bij de verschillende weersomstandigheden.

"Omdat het lastig blijft te voorspellen hoe lang de maatregelen nog duren, hebben we besloten het werk alsnog te starten", licht wethouder Robert te Beest toe. "We proberen de overlast zo beperkt mogelijk te houden en klaar te zijn voor dat er mogelijk versoepelingen komen. Mocht dit toch eerder zijn dan dat de werkzaamheden afgerond zijn, dan gaan we kijken of we met deze ondernemers een passende oplossing kunnen vinden."

Het besluit is genomen in goed overleg met Alkmaars Bolwerk, de vereniging van ondernemers in de binnenstad. Voorzitter Hans van de Leygraaf: "De werkzaamheden moeten gebeuren. Door nu te beginnen met de werkzaamheden hopen we zo min mogelijk overlast te hebben in de periode dat de stad weer open is voor publiek."

De Langestraat zal ongeveer zeven weken lang minder goed bereikbaar zijn. Wandelaars kunnen langs de 1,5 meter brede stroken aan de zijkanten.  laad- en losverkeer via de Mient zal tijdelijk gestremd zijn.
Bekeken: 1427x