Alkmaar Centraal


Al sinds tijden is het tankstation aan de Heilooërdijk in Alkmaar gesloten. Onderhand verloedert het tankstation onder andere door vandalisme en parkeren omwonenden er hun auto nog wel eens. Het is een doorn in het oog van LP-raadslid Willem Peters. Hij stelde vragen aan het college over wat nou de plannen zijn en of de gemeente druk kan zetten op de eigenaar.

Het tankstation werd in 1969 gebouwd, toen de Heilooërdijk nog in Heiloo lag. Ahold Europe is de huidige eigenaar en Albert Heijn B.V. laat sinds 2002 jaarlijks netjes milieukeuringen uitvoeren. Ook in mei 2020, toen het tankstation inmiddels dicht was, werd goedkeuring verleend. Voor de milieuwetgeving is het tankstation nog gewoon in gebruik.

Zolang het tankstation voldoet aan alle eisen, kan de gemeente Ahold niet dwingen tot sanering of ontmanteling, verklaart het college. "Indien blijkt dat er geen intentie is om het gebruik te hervatten, kan in overleg worden gekeken naar een ander gebruik van de grond."

Voor zover bekend heeft Ahold nog geen plannen voor het perceel en het college van B&W ziet naar eigen zeggen geen mogelijkheden voor de gemeente om het zelf te herontwikkelen. "We staan open voor een ontwikkelinitiatief door de eigenaar."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl