Bij recreatiegebied Geestmerambacht zijn vrijdag pakketjes aangetroffen met een muts, sjaal of handschoenen. Het is in een cellofaantje verpakt en er zit een kaartje bij: 'Ik ben niet kwijtgeraakt. Neem me gerust mee als je het koud hebt, want ik ben er om jou warmte te geven. Liefs van iemand die om de ander geeft. #help_je_medemens_de_kou_door.'

In december werden die al aangetroffen in de Alkmaarse binnenstad. De anonieme verspreider hoopte toen dat anderen zouden meedoen. Het komt voort uit een actie die enkele jaren geleden is gestart door de Tilburgse Natasja van Alphen, die daar inmiddels de bijnaam 'de Tilburgse moeder Teresa' heeft gekregen. Haar initiatief krijgt in steeds meer plaatsen navolging.

Van Alphen begon in 2016, nadat ze een bericht uit Amerika zag. "Mensen hingen sjaals aan bomen voor de daklozen en het eerste wat in mij opkwam was: in Amerika? Dat is hier ook nodig!" Vervolgens is ze alles wat ze thuis had liggen in het park op gaan hangen. Ze startte op Facebook en Instagram de pagina's 'Help je medemens de kou door' en in de loop der jaren zijn steeds meer mensen uit het hele land met de actie gaan meedoen. (foto: Monita van Meel)
Pin It
Bekeken: 1903x
https://ee.itk.ac.id/data/