Alkmaar Centraal


Gemeente Alkmaar en BRO Vastgoed B.V. / Bettie Blocks hebben in een intentieovereenkomst afspraken gemaakt over de ontwikkeling van een zogeheten ‘HUB Campus’ op het voormalige Vegro-terrein op Overstad. Vrijdag is de overeenkomst door wethouder Paul Verbruggen en Tim Obdam van Betty Blocks getekend. De plannen worden gezamenlijk verder uitgewerkt tot een financieel haalbaar project dat past in het ontwikkelbeeld van Overstad.

In december 2016 heeft Betty Blocks een perceel gemeentegrond op Overstad gekocht voor de bouw van een nieuw kantoor. Destijds werd al rekening gehouden met uitbreiding en is in de overeenkomst een optie tot koop opgenomen voor aangrenzende grond aan de kant van de Zijperstraat. In 2018 gaf Bettie Blocks aan een 'HUB Campus' op het perceel achter het kantoor te willen realiseren. Dit is een innovatieve vorm van wonen en werken, met woningen vooral gericht op starters. Dat er vervolgens nog ruim twee jaar overheen ging komt doordat zowel de plannen van Betty Blocks als van de gemeente voor Overstad volop in ontwikkeling waren.

Wethouder Verbruggen: “Wederom een vervolg stap voor Overstad met een stroom van mogelijkheden. Er is lang gesproken over dit plan en bij beide partijen veel uitgewerkt. Ik ga ervan uit dat we deze intentiefase van ontwikkeling snel kunnen afronden en ook daadwerkelijk aan de slag kunnen met bouwen.”

De onderhandelingen over de verkoop van het voormalige Vegro-terrein hebben voor nogal wat ophef gezorgd. Holder, tegenwoordig Bettie Blocks, zou voor delen die buiten de optie vielen door vriendjespolitiek een voorkeurspositie hebben gekregen. Een onafhankelijk onderzoek door Recherchebureau Hoffmann trof zeer gebrekkige documentatie van onder andere gesprekken tussen wethouder Verbruggen en gegadigden, maar constateerde geen schending was van de integriteit.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl