Het wordt weer oppassen geblazen morgen op de weg. Het KNMI heeft voor het hele land code rood afgegeven vanwege 'verraderlijke gladheid'. Het wordt vooral op lokale wegen glad door sneeuwresten. Ook stoepen kunnen glad worden.

Het weeralarm geldt vanaf maandagochtend 3 uur. Het KNMI verwacht dat in de tweede helft van de nacht vanuit het westen een gebied met regen over het land trekt. Omdat de ondergrond nog bevroren is, kan de regen aanvriezen en dat leidt tot gladheid.

Er staan strooiwagens klaar om de gladheid te bestrijden, maar alles wijst erop dat deze ijzel veel moeilijker te bestrijden is dan sneeuw.

De teststraten en de vaccinatielocatie van GGD Hollands Noorden zijn tot zeker 11 uur gesloten. Iedereen die tussen maandagochtend 8:00 en 11:00 uur een afspraak heeft bij een teststraat of op de priklocatie wordt vanavond afgebeld.

Volgens weerman Jan Visser is het winterweer vanaf morgen voorbij. "De temperatuur loopt dan op naar 5 tot 6 graden." Op woensdag kan het al 10 graden worden en in het weekend worden temperaturen tot 15 graden verwacht.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl