Alkmaar Centraal


Het college van Alkmaar is akkoord gegaan met het voorontwerp bestemmingsplan voor het perceel Picassolaan 201. Dat is vooral goed nieuws voor de omwonenden en het Apostolisch Genootschap aan de overkant, want het al tijden leegstaande kantoorgebouw op die plek is aan het verpauperen en wordt regelmatig bezocht door daklozen en drugsgebruikers, met zo nu en dan overlast tot gevolg.

Het Alkmaarse college ziet af van een milieueffectrapportage om de realisatie van een nieuw appartementencomplex te bespoedigen. De motivatie hiervoor is opgenomen in een aanmeldnotitie, die samen met het voorontwerp bestemmingsplan in te zien is in de Staatscourant, de Stadskrant, op alkmaar.nl en ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe het gebouw en de directe omgeving er precies uit gaan zien moet allemaal nog ontworpen worden, maar het plan is om 146 appartementen te realiseren, waarvan 38 procent voor de sociale verkoop, 45 procent voor de middenhuur en de rest voor de vrije verkoop. De woningen krijgen geen gasaansluiting en een groot deel van de parkeerplekken komt onder het complex.

Het terrein krijgt een flinke facelift met een diversiteit aan groen, een inham aan de Hoevervaart en een klimaatbestendig parkeerterrein aan de andere zijde van het gebouw. Als de ontwikkelaar het terrein tot aan de Picassolaan wil herinrichten, is hij verplicht minimaal acht parkeerplekken te realiseren voor bezoekers van het Apostolisch Genootschap aan de overkant.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl