Alkmaar Centraal


Rik Taam uit De Rijp is afgelopen weekend in Apeldoorn Nederlands indoorkampioen zevenkamp geworden. Met 5903 punten bleef de 24-jarige meerkamper een ruime 100 punten achter op zijn record, maar het was ruim voldoende voor winst tijdens het vanwege corona streng gereguleerde toernooi. Nummer twee Rody de Wolff hield hij met 103 punten achter zich. Taam werd van de zomer al kampioen tienkamp.

Rik Taam begon sterk met 6,92s op de 60m sprint en sprong daarna een nette 7,14m ver. Met de 7,26 kg kogel stootte hij 13,68m en liet wat puntjes liggen, maar daarna was de Rijper atleet weer op niveau bij het hoogspringen. Wel zal hij nog even aan het vorige NK indoor teruggedacht hebben, toen hij zijn eerste poging af sprong. Een jaar terug faalde hij namelijk drie keer en scoorde zo nul punten op dit onderdeel. Taam koerste af op zilver, maar eindigde als vijfde.

Dag twee begon Taam met 8,17s op de 60m horden, niet ver van zijn record. Met 4,65m bij het polsstokhoogspringen liet hij wat puntjes liggen op zijn record en leek het nog spannend te worden tussen hem en Rody de Wolff, maar Taam is veel sneller op de afsluitende 1000 meter. Met een tijd van 2:35,31 liep hij de uiteindelijke nummer twee op 10 seconden. (archieffoto: Bjorn Parée)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl