Alkmaar Centraal


De verkoop van de afvaltak van Stadswerk aan de Huisvuilcentrale (HVC) is voorlopig uitgesteld. De gemeenteraad wil dat eerst beter wordt onderzocht wat dat oplevert. Eerder stelde wethouder Dijkman voor de afvalinzameling onder te brengen bij de HVC. Maar hij verzuimde te onderzoeken wat de voordelen zijn van het intact houden van de Alkmaarse buitendienst. Dat moet nu alsnog. OPA kreeg voor dat tegenvoorstel donderdagavond brede steun in de gemeenteraad.

De splitsing van Stadswerk072 is daarmee nog niet definitief van de baan. De verkoop zou onder andere innovatiemogelijkheden van HVC als voordeel hebben. Steven Smit (D66) en Anjo van de Ven (OPA) zagen donderdagavond de voordelen niet in. Zo stelt Smit dat de integratie binnen Stadswerk072 verloren zal gaan. Van de Ven ziet geen financiƫle noodzaak om het goedlopende bedrijf Stadswerk072 te verkopen.

De raad wil nu dat wethouder Dijkman de voor- en nadelen nog eens goed naast elkaar zet, om een duidelijk besluit te kunnen nemen. Desalniettemin zijn de voorbereidingen voor de splitsing al wel gestart.

Niemand in de raad had moeite met de verhuizing van Stadswerk072, gesplitst of niet. Een voorstel van de PvdA om tenminste veertig procent sociale woningen te bouwen op de vrijkomende plek werd door een meerderheid van de fracties gesteund. De woningen komen tussen de Herculesstraat en het Noordhollandsch Kanaal.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl