Alkmaar Centraal


Buitensport is mogelijk in beperkte vorm, maar binnen sporten is er helemaal niet bij. Om toch te kunnen trainen is de jeugd van de Alkmaarse volleybalclub Alvoco buiten in de weer. De meiden A en B hebben een prima plek gevonden in het Groene Hart van Oudorp. Ruim een week geleden nog - helemaal uniek - in de sneeuw en de kou, inmiddels op een schoon veld met toch best aangenaam lenteweer.

Voor de oude garde brengt de alternatieve plek voor Sportcomplex Oosterhout herinneringen met zich mee. In Oudorp werd de fusieclub namelijk in 1973 onder de naam Volleybalclub Oudorp (VCO) opgericht.

"De meiden van Alvoco hebben er plezier in en ook de trainers zijn blij dat ze weer ‘het veld’ in mogen", aldus woordvoerder Bob Dijksen. "Er wordt vooral gewerkt aan de conditie, want techniek trainen is wat lastiger in de buitenlucht". Het waait immers vaak, het is soms fris en 's avonds zet de schemering al snel in. Maar met het enthousiasme van de trainers gaat de anderhalf uur snel voorbij.

"Nog geen wedstrijden, en dat zit er dit seizoen voor de Nevobo-teams ook niet meer in", betreurt Dijksen. "Wel staan er oefentoernooitjes op stapel zodra de club de zaal weer in mag."

Wie eens een kijkje wil komen nemen bij de wintertrainingen voor de jeugd is van harte welkom op zaterdagen van 10:30 uur tot 12:00 uur. (foto: Bob Dijksen)

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl