Alkmaars Bolwerk wil dat burgemeester Emile Roemer bij het kabinet aandringt op heropening van winkels en horeca op 3 maart. Voorzitter Hans van de Leygraaf stuurde hem hierover een brief. Volgens de ondernemersorganisatie is al voor de lockdown aangetoond is dat het mogelijk is om coronaveilig te draaien. Winkels die nu open mogen zijn zouden dat nog maar weer eens bevestigen.

In de brief staat dat de Alkmaarse ondernemers zitten te springen om op een veilige, verantwoorde en gastvrije manier hun klanten en bezoekers weer te ontvangen. Volgens hen is er geen verband tussen het aantal coronapatiënten op de intensive care en gecontroleerde openstelling, en moet hun lot hier dus ook niet aan opgehangen worden. Van de Leygraaf raadt aan om meteen alle winkels en horeca open te laten gaan, zodat bezoekers verspreid worden over de openbare ruimte.

Burgemeester Roemer zegt tegenover het NHD dat hij in het Veiligheidsberaad en tegenover Radio 1 heeft gepleit voor een terrassenbeleid dat uitlegbaar is aan winkeliers. Ook andere burgemeesters stoeien met noodkreten en snel aanzwellende protesten, met name vanuit horeca. Mediapartner NH Nieuws deed een rondje langs Noord-Hollandse gemeentecolleges. Waar het ene college van B&W positief is over heropening van terrassen, is de ander nog een stuk voorzichtiger.

Buiten de brief om vindt de Bolwerk-voorzitter dat het kabinet vooral dikke mannen zou moeten vaccineren. Hij refereert naar een advies van D66-senator Peter van de Voort. Van der Voort is ook IC-arts en hoogleraar en stelt dat vaccinatie van zwaarlijvige mensen van tussen 50 en 75 jaar de druk op de intensive care snel met 60 procent zal verlagen. (foto: Inter Visual Studio / Leon Verra)
Pin It
Bekeken: 1375x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/