Twee weken terug was er in Alkmaar een fakkeltocht vanaf het Waagplein met 130 tot 170 mensen die protesteerden tegen de coronaregels. Dat waren er meer dan vergunning voor was aangevraagd. Daar maakt de gemeente geen probleem van en er werd een oogje toegeknepen terwijl mensen dichter op elkaar liepen dan de coronaregels toelaten, maar de fakkeltocht die staat gepland voor komend weekend moet wel anders.

Burgemeester Emile Roemer roemde de organisatie, aldus het NHD, maar hij wil voor deze derde optocht een ander plan. Zowel hij als de organisatie verwachten meer deelnemers. Er is overleg tussen de gemeente en de organisatie om de tocht in goede banen te leiden. Er is een verzoek ingediend voor zeker 400 man, om in ieder geval wat betreft de vergunning niet in de problemen te komen. Er zijn ook plannen voor muzikale ondersteuning met trommels.

De gemeente denkt aan een start vanuit het Victoriepark of De Hout. De organisatie kiest dan voor het Victoriepark want niet iedereen is even goed ter been. De protestvoerders moeten zelf met een route door de stad komen, die voldoet aan de coronaregels. Deze keer een smalle straatjes zoals de Hekelstraat dus.
Pin It
Bekeken: 1811x
https://ee.itk.ac.id/data/