Deelnemers aan fiets-, hardloop- en wandelevenementen van de Alkmaarse sportorganisatie Le Champion hebben vorig jaar 177.009,50 euro gedoneerd aan goede doelen. En dat terwijl er sinds maart nauwelijks fysieke evenementen konden worden georganiseerd. Algemeen directeur Ron van der Jagt van Le Champion: "We zijn trots op het mooie bedrag dat we toch hebben kunnen inzamelen."

“In normale omstandigheden brengen wij met onze evenementen jaarlijks 250.000 mensen op de been. In 2019 wisten we daarmee nog ruim 1,4 miljoen euro voor goede doelen op te halen", legt Van der Jagt uit. Waarvan overigens 60 procent afkomstig is van de Dam tot Damloop. Toch is hij blij dat er nog ruim 177.000 euro is binnengekomen. "Ook de deelnemers aan onze virtuele evenementen werken ruimhartig mee.”

Aan alle sportevenementen van Le Champion zit een goed doel gekoppeld, waar deelnemers vrijwillig geld voor kunnen overmaken. Het geldbedrag bestaat vooral uit donaties die zijn gedaan bij evenementen die daarna afgelast werden, en donaties die bij virtuele alternatieven zijn gedaan. Zo hebben deelnemers aan de fysieke en virtuele TCS Amsterdam Marathon liefst 33.313 euro gedoneerd aan het Amsterdam UMC.  Fonds Gehandicaptensport kreeg 1.257 euro uit de kleinschalige verenigingsevenementen waar Le Champion bij betrokken was. (foto: Google)
Pin It
Bekeken: 1472x
http://perizinan.bulelengkab.go.id/products/rahasia-slot-mahjong/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/maxwin-pg-soft/ https://e-starlitbang.tapinkab.go.id/mahjong-gampang-menang/ https://sisdata.unpak.ac.id/uploads/sgacor/ https://ee.itk.ac.id/data/