00:00
55
00:00


We mogen eindelijk weer naar de kapper. Tijd om verlost te worden van de coronacoupe. Jip Bieräugel uit Alkmaar was er ook wel weer aan toe. Hij ging donderdagochtend na ruim drie maanden weer langs bij barbier Patrick Krook en het resultaat mag er zijn.

Al sinds november was Jip niet meer naar de barbier geweest en dat is vooral te zien aan zijn lange witte baard. Zelf met een schaar in de weer zag hij niet zitten. “Nee, daar begin ik niet aan want dat is veel te gevaarlijk", vertelt hij aan mediapartner NH Nieuws. "Je knipt hier ook zo een gat in. Ik laat het liever over aan Patrick, die weet precies hoe ik het wil hebben."

Barbier Patrick Krook heeft het druk met alle coronakapsels. Zijn telefoon staat roodgloeiend en hij is de komende weken compleet volgeboekt. Maar hij is blij dat hij weer mag. "Mijn handen jeuken. Vooral als ik klanten zoals Jip in mijn stoel krijg, dan heb je echt eer van je werk.”

Bijna anderhalf uur later lag er op de grond om Jip heen een hoop haar en zag hij er zelf weer netjes geknipt en geschoren uit. "Voor mij is het niet gewoon knippen maar meer een kunstvorm zoals beeldhouwen", vertelt Krook.

Jip is blij met het resultaat en hij maakte meteen twee nieuwe afspraken om zijn weelderige haardos onder controle te houden. "Ik kan nu in ieder geval weer mooi over straat. Mensen kunnen weer naar me omkijken als ik voorbij loop. Maar naar me fluiten zullen ze niet meer doen, daar ben ik te oud voor", besluit hij schertsend.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl