Alkmaar Centraal


Gemeente Alkmaar heeft de EFY Group het project NEST gegund. Wethouder Paul Verbruggen en Maikel Spelt en Ramon Bodrij van EFY tekenden donderdag voor de realisatie van veertien duurzame eengezinswoningen aan de Sperwerstraat. Om ze tegelijk met de al in aanbouw zijnde woningen gereed te hebben worden het ontwikkel- en realisatieproces versneld.

Het gehele project bestaat uit 64 sociale huurwoningen van Woonwaard en veertien eengezinswoningen in de vrije sector. De huurwoningen zijn al in aanbouw en worden naar verwachting eind 2021 opgeleverd. Om het project NEST tegelijkertijd te kunnen opleveren is gekozen voor modulaire houtskeletbouw van IIBO.

“Het ontwerp voor de veertien houten woningen aan de Sperwerstraat is zorgvuldig en doordacht, met als resultaat een fraai duurzaam bouwblok", zegt wethouder Verbruggen. "Geweldig dat we met een versneld bouwproces wederom goede huizen in Alkmaar kunnen toevoegen.”

De NEST-woningen heeft stoere verticale elementen, een fraai dakterras representatieve en levendige (zij)gevels. In het plan is integraal doorgedacht over natuur-inclusieve oplossingen, klimaatadaptatie, circulariteit en de integratie van groen in het plan. De woningen worden zeer energiezuinig en zo energieneutraal mogelijk gebouwd.

Meer informatie is te vinden op nestjouwthuis.nl.

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl