00:00
55
00:00


Of het hem stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen oplevert is nog afwachten, maar opvallen doet Ad Baltus uit Stompetoren zeker. Terwijl de concurrentie vooral via internet campagne voert, trekt de voorman van vele protestacties als nummer 8 op de lijst van BoerBurgerBeweging met paard en wagen door de Schermer. "Dit heeft niemand", zegt hij trots.

Met paard Sil voor de kar en zijn vrouw Annemiek op de bok trekt Baltus erop uit. Hond en dochter zijn ook mee. "Moet je zien hoe schitterend het uitzicht is. De Schermer is altijd mooi". Behoud van het platteland is dan ook waar het hem in grote lijn om te doen is. Het afgelopen jaar stond Baltus vooraan bij de boerenprotesten in Den Haag. Het heeft hem het inzicht opgeleverd dat er 'meer gezond boerenverstand' nodig is in de landelijke politiek.

"Ik wil voorkomen dat er nog meer distributie- en datacentra komen. Het platteland moet behouden blijven voor toekomstige generaties. Want als dit weg is, komt het nooit meer terug", zegt Baltus terwijl hij wijst naar het uitgestrekte landschap van weilanden.

Langs de provinciale weg naar Stompetoren plakt hij zijn eerste poster. "Het is goed dat er kandidaten uit onze regio meedoen. Ik ben het op veel punten met hem eens", zegt een omwonende die even een praatje komt maken. Het pleintje voor de brandweerkazerne is de volgende stop. Naast zijn werk als veehouder werkt de agrariër namelijk ook twee dagen per week bij de brandweer. "Veiligheid is ook een belangrijk punt."

Maar op de vraag wat hij als eerste gaat aanpakken, mocht hij na 17 maart een zetel veroveren, zegt hij: "Het inkomen van de boeren. Dat is echt een van mijn speerpunten. Het inkomen staat nu onder te veel druk en daar moet snel iets aan gedaan worden."

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl