Door ziekte in het Vocaal ensemble van het Conservatorium van Amsterdam zal vanmiddag een aangepast programma worden gepresenteerd door de orgelstudenten van dat instituut.

Zaterdagmiddag staat de Nederlandse componist Sweelinck centraal wiens 400ste sterfjaar herdacht wordt. Sweelinck had middels zijn vele leerlingen uit Hamburg invloed op de muzikale ontwikkeling van jonge JS Bach.

De studenten brengen samen met hun docenten Matthias Havinga en Pieter van Dijk een afwisselend programma ten gehore op het oudst bespeelbare orgel van Nederland, het van Covelens orgel (1511) in de Grote Kerk in Alkmaar.

Te horen zijn ondermeer een virtuoze Toccata, de Fantasia op het hexachord en twee Fantasias op de manier van een echo. Daarnaast variatiereeksen over Psalm 116 en 36 en een Spaanse Pavane gespeeld door een echte Spanjaard.

De livestream is vanaf 16:30 uur te volgen via het Youtubekanaal van De Vest, de TV uitzending is voor Ziggo abonnee's te volgen via kanaal 36 (Alkmaar Stad), kanaal 42 (Alkmaar buitengebied, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Egmond, Schoorl) of kanaal 331 (CI+).

SFbBox by casino froutakia

Meer weten over adverteren op Alkmaar Centraal? Bel Opsteker Media 072 73 70 189 of mail ons: info@opstekermedia.nl